Konferanseleder!
1. Status nye oppdrettsarter.pdfKonferanseleder!
1. Status nye oppdrettsarter.pdfAdvokat Lars Selmar Alsaker jobber spesialisert med forvaltningsrett og regulatoriske forhold knyttet til oppdrettsnæringen. Han jobber mye med lokalitets-saker og grensesnitterne mellom oppdrettsregelverket og plan- og bygningsloven.
5. Arealbehov nye arter- Lars Selmar Alsaker.pdfMerete Kristiansen er adm. Direktør i Akvaplan niva AS.
Kristiansen er utdannet siviløkonom fra Nord Universitet og har lang erefaring med markeds-og forretningsutvikling. Hun har blant annet vært kommersiell direktør i Nordlaks-konsernert og hun har lang fartstid i Norges Sjømatråd, blant annet som markedsdirektør og direktør for Italia og Sørøst-Asia.
Kristiansen har også betydelig erfaring som styremedlem i selskaper innen bank, reiseliv, forskning og handel. Hun er erfaren hovedtaler på nasjonale og internasjonale konferanser.
Akvaplan-niva er et forsknings- og rådgivningsselskap i NIVA-gruppen (Norsk institutt for vannforskning)
02. Veien videre for nye oppdrettsarter_Sats Marint_Merete Kristiansen 121022.pptxAntony Jesu Philip er en seniorforsker ved havbruksinstituttet i forskningsgruppe fòr og ernæring. Han spesialiserer seg innefor nye fòr ressurser i havbruksnæringen og hvordan de kan påvirke ernæringsbehov, metabolisme og fysiologi og hos fisk. han har mer enn 10 års erfaring innen fisk ernæring forskning i Norge, Europa og Asia. Han leder en storsatsning på nye marine ressurser som mat og fòr ved HI finansiert av Norges Forskningsråd.
Petter Olsen er ansatt som seniorforsker i Nofima-Tromsø og jobber med anvedelse av informasjonsteknologi i matvareindustrien, spesielt i sjømatnæringen. Hans hovedfokus har vært på informasjonslogistikk og sporbarhet hvor Nofima har ledet og deltatt i en rekke nasjonale og internasjonale prosjekter. Løsninger og standarder har blitt utviklet bl.a. for dokumentasjon av bærekraft, matsvindel, marin forvaltning, og akvakulturproduksjon, og de siste årene har en viktig oppgave vært å evaluere den potensielle nytten av sensorteknologi og blockchainteknologi på disse områdene.
8. EU-Prosjektet Aquavitae-Oppdrett av lavtrofiske arter-Petter Olsen-Nofima.pdfHege Hellberg er veterinærpatolog hos Pharmaq Analytiq AS og jobber med diagnostikk av sykdom hos fisk. Hun er utdannet veterinær og har doktorgrad i fiskeanatomi (utvikling hos steinbitt). Hellberg har lang erfaring med utredning av fiskesykdommer, med 18 år på Veterinærinstituttet, 6 år i Fish Vet Group Norge og 2 år hos Pharmaq Analytiq. Hun har i hele denne tidsperioden arbeidet med både laksefisk og marine arter (steinbitt, kveite, torsk, rensefisk og skjell). Hun underviser også på fiskehelsebiologistudiet i Bergen.
13. Fiskehelse - Marine arter-Hege Hellberg - Pharmaq Analytiq.pdfVictor Øiestad er utdannet havforsker med hovedfag og doktorgrad fra Universitetet i Bergen. Han jobbet på Havforskningsinstituttet fra 1974 til 1990 og var deretter professor i oppdrett ved Norges Fiskerihøyskole til 2001. Han hadde bistilling hos Akvaplan.niva fra 1992 til 2012.
Han deltok i utvikling av oppdrett av torsk, kveite, piggvar og sjøtunge og hadde to års permisjon for å utvikle kommersielt oppdrett av yngel av piggvar, kveite og torsk.
Han har spilt en nøkkelrolle i utvikling av den grunne lengdestrømsrennen i etasjer for oppdrett av alle typer fisk og deltok i kommersialiseringen av systemet i Spania og Portugal. Teknologien er nå industristandard ved oppdrett av sjøtunge i Europa. De siste årene har han deltatt med å utvikle teknologien for pelagisk fisk i selskapet SIFT Groups AS - med sete og testanlegg i Tromsø. Selskapet gjennomfører nå sin andre testperiode med post-smolt. Han har bodd fast i Galicia, Spania siden 2001.
14. Superintensiv oppdrettsteknologi.pdfAqKva AS | Org.nr. 816 535 832 MVA